FOTO Nu ies nici pentru apă de la fântână. Cum respectă Ordonanța Militară localnicii din satele mici din Botoșani

Localnicii din satele mici ale județului Botoșani iau în serios Ordonanța Militară și nu ies din casă, unii nici până la fântână. La Hlipiceni, de exemplu, polițiștii și cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență merg în fiecare sătuc și îi îndeamnă pe oameni să respecte măsurile ce sunt în beneficiul tuturor.

Comuna are aproximativ 3.700 de localnici, iar 11 dintre ei sunt la izolare din cauza suspiciunii de coronavirus.

Oamenii nu ies din case de frica noului COVID 19 și apelează la autorități atunci când au nevoie de ceva.

„Aseară am primit un telefon de la o familie care stau în izolare la domiciliu ca au terminat rezerva de apă, am ajutat cu mare drag”, spune Telu Bejan, de SVSU.

Și la Dângeni, angajații de la primărie  au venit în ajutorul persoanelor vârstnice, vulnerabile sau autoizolate.

Le-am cumpărat medicamentele de care aveau nevoie, alimente, apă. Celor care ne-au solicitat le-am plătit factura la energia electrică, cei bolnavi au fost vizitați pentru un consult medical de bază. Am avut solicitări chiar și pentru cumpărarea de brichete pentru foc. Au început anchetele sociale, am distrbuit declarațiile pe proprie răspundere. Mulțumesc polițiștilor de la Postul de Poliție Dângeni care, împreună cu polițistul local de la Primărie, supraveghează ca măsurile luate în urma ordonanței militare nr. 3 sunt respectate”, spune primarul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *