O nouă ordonanță militară adoptată, duminică, în România. Prevederi mari dure pentru populație

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, duminică seară, că a fost adoptată o nouă ordonanță militară care înăsprește regulile pentru populație.

Astfel, persoanele care nu respectă regulile de izolare la domiciliu vor fi băgați în carantină, însă vor fi obligați să suporte costurile de întreținere din centrele de carantină. De asemenea, persoanele aflate în carantină, dar care încearcă să fugă din centre, vor fi obligate să mai stea o perioadă de 14 zile, cu suportarea costurilor. 

Prin Ordonanța militară 4, statul a prevăzut că prețurile la utilități- apă, energie electrică, energie termică, gaze și servicii de telefonie și cablu- nu se vor majora.

Am decis ca odată cu publicarea în Monitorul Oficial, în perioada stării de urgență, prețurile la gaze, apă, salubritate, carburanți, energie termică și electrică nu pot fi majorate peste nivelul de azi. Prețurile pot foar să scadă, în funcție de cerere sau ofertă”, a preciat ministrul de Interne.

De asemenea, primăriile vor trebui să amplaseze, pe cheltuiala lor, la fiecare intrare în scările de bloc substanțe dezinfectante.

„Pentru a proteja cetățenii care locuiesc în blocuri, am stabilit în articolul 8 ca autoritățile locale, începând din 31 martie, vor monta dispozitive dezinfectante pe scara blocului și vor face dezinfecții periodice”, a spus Vela.

Totodată, Ordonanța militară 4 prevede reguli noi pentru pensionari. Aceștia vor avea voie să iasă din casă pe tot parcursul zilei, dacă sunt incluși într-o schemă de tratament medical.

Totodată, ei vor putea să iasă din casă între orele 20.00 și 21.00 pentru a îngriji animalele de companie sau domestice. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *