Peste 200 de botoșăneni în izolare la domiciliu, în numai o zi

Aproape 250 de botoșăneni au intrat în autoizolare, în numai o zi. Potrivit datelor comunicate de Centrul Județean de Comunicare Botoșani. până astăzi, 28 martie, pe teritoriul județului Botoșani erau în carantină instituționalizată 161 de persoane pentru care se efectuează
verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 și alte 2.290 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Vineri, erau raportate 139 de persoane în carantină și 2041 în izolare.

Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚEI MILITARE nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați cu strictețe măsurile impuse de OM 3/2020 și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea lui”, se precizează într-un comunicat al CJC Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *