Un primar din Botoșani, revoltat de transformarea maternității în spital COVID. „Dacă tot luați decizii radicale, asigurați mămicilor și bebelușilor condiții normale pentru 2020”

Un primar din Botoșani este revoltat de transformarea maternității în spital COVID, dar mai ales de condițiile în care sunt puse mămicile să-și aducă pe lume pruncii. Primarul comunei Cristești, Lucian Borfotină, spune că înțelege nevoia urgentă de a se lua măsuri astfel încât să fim pregătiți în lupta cu COVID 19, mai ales că numărul victimelor crește de la  o zi la alta, dar consideră măsura de a transforma maternitatea în spital COVID una absurdă.

Am aflat cu mâhnire despre felul în care se va purta lupta inegală cu acest nou virus necruțător în județul nostru. Am prieteni și cunoștințe în rândul medicilor, cei care cu niște mănuși din cauciuc și o mască de câțiva bănuți trebuie să descopere în pacienții lor pericolul nevăzut și să-l trateze. Tot de la ei am aflat cu indignare despre o măsură absurdă pe care ministerul Sănătății o ia la noi în municipiu și împărtășesc nemulțumirea atât a medicilor urgentisti, cât și a celor ginecologi. Sunt total de acord cu medicii de la Maternitatea Botoșani, cu mămicile care ar trebui să nască acolo și, mai ales, cu puii de om care nu-și aleg ei momentul când vor veni pe această lume. Se pare că altcineva alege pentru ei locul unde vor naște. Îmi exprim dezacordul total cu decizia de a muta Maternitatea Botoșani in alte sectii din Botosani si transformarea acesteia în spital dedicat tratării pacienților cu COVID-19.  Este complet îndreptățit protestul cadrelor medicale. Este de neînțeles cum tocmai un spital ”curat” de coronavirus să fie cel care va prelua toate cazurile de infectare din județ, cazuri care, din fericire sunt încă foarte puține”, spune Lucian Borfotină.

El susține, însă, că este inadmisibil ca mămicile să aibă condiții proaste pentru a-și aduce pe lume copiii.

Astazi am vazut o mamica revoltata de conditiile gasite in salonul in care a fost mutata la Secția de Pediatrie: pat rupt, mobilier invechid, pătuț pentru bebelusi cu plasa de sarma, fara dus si fara chiuveta adecvata pentru igiena bebelusului in camera. Daca tot luati decizii radicale, asigurati mamicilor si bebelusilor conditii normale pentru 2020. Faceti ceva! Aștept și eu, întregul corp medical de la Botoșani și întreaga comunitate răspunsuri. Sănătate tuturor!”, spune Lucian Borfotină.

One thought on “Un primar din Botoșani, revoltat de transformarea maternității în spital COVID. „Dacă tot luați decizii radicale, asigurați mămicilor și bebelușilor condiții normale pentru 2020”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *