Viața sexuală a deținuților din Penitenciarul Botoșani, afectată de coronavirus. Măsurile care fac viața mai grea în spatele gratiilor

Din cauza epidemiei de coronavirus, deținuții din Penitenciarul Botoșani pierd o serie de drepturi de care au beneficiat până acum. Astfel, persoanele private de libertate nu mai au voie să primească, pe perioada stării de urgență, pachete de acasă, nu mai au dreptul la permisii, nu pot primi vizie, dar nici dreptul la vizite intime.

Potrivit legii, „persoanele condamnate definitiv, respectiv arestate preventiv aflate în cursul judecăţii au dreptul la o vizită intimă o dată la 3 luni, cu durata de trei ore, cu respectarea condiţiilor legale”.  Altfel spus, deținuții au voie, o dată la trei luni, să primească vizita partenerului său și să rămână alături de acesta într-o cameră matrimonială timp de trei ore, în care pot avea relații intime.

În prezent, prin Decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, nr. 195/16.03.2020, art. 47, pe durata stării de urgență, în executarea pedepselor și măsurilor privative de libertate, se suspendă: exercitarea dreptului de a primi vizite, exercitarea dreptului la vizită intimă, exercitarea dreptului de a primi bunuri prin sectorul vizită, cât și recompensele constând în permisiunea de ieșire din penitenciar.

Măsura este una de limitare a contactului dintre deținuți și persoanele din exterior, ea având un caracter de prevenție împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 în rândul persoanelor private de libertate și al personalului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *