Șoferii care au produs accidente pot beneficia de prelungirea automată a dreptului de a conduce. Decizie anunțată de procurorii din Botoșani

Șoferii care au produs accidente rutiere și care au beneficiat o dată de prelungirea, prin ordonanță a procurorului, a dreptului de a conduce pot beneficia de prelungirea automate a dovezii de circulație, a anunțat, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Potrivit procurorilor, prelungirea dovezii de circulație se face din oficiu, fără a fi necesară o cerere din parte persoanei în cauză.

Ca urmare a măsurii stabilite prin coordonare interinstituţională între Ministerul Public, Ministerul Afacerilor Interne şi Inspectoratul General al Poliţiei Române, la nivelul unităţilor de parchet, în cauzele în care, anterior instituirii stării de urgenţă,  prin ordonanţă a procurorului a fost disjunsă prelungirea dovezilor înlocuitoare cu drept de circulaţie ale permisului de conducere, emise în temeiul art. 111 din OUG nr. 195/2002, pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-COV-2, persoanele interesate nu este necesar să depună cereri de prelungire. Din oficiu, procurorii vor emite ordonanţe de prelungire a acelor dovezi pentru care anterior a fost dispusă o ordonanţă. Ordonanţele de prelungire vor fi transmise pentru operare la unităţile de poliţie competente, fără a mai fi necesară consemnarea pe dovadă a prelungirii în această situaţie excepţională”,. se arată într-un comunicat al Parchetului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *