Liderul PNL Botoșani, Costel Șoptică: Decizia de transformare a Maternității în spital COVID „este bazată pe raționamente clare”

Liderul PNL Botoșani, senatorul Costel Șoptică, susține că „decizia transformării Secției Exterioare de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati Botoșani în spital de primire a bolnavilor de COVID-19 este bazată pe raționamente clare, coerente, tocmai pentru a proteja mamele și viitoarele mame și nou-născuții”. 

Botoșănenii trebuie să înțeleagă că epidemia de coronavirus se extinde cu repeziciune, iar autoritățile împreună cu cadrele medicale au identificat și caută în continuare cele mai bune măsuri pentru a proteja sănătatea atât a celor care la ora actuală necesită sprijin medical dar și a celor care ar putea contacta coronavirus”, a scris acesta pe contul său de Facebook.

​El este sigur că „nicio măsură nu este luată pe picior”, subliniind că „este obligatoriu să gândim în perspectivă și să avem în vedere că ne îndreptăm cu pași repezi spre vârful epidemiei în România”.

Este o chestiune de viață și de moarte! Trebuie să fim pregătiți să preluăm și să tratăm toți botoșănenii infectați cu COVID-19”, a mai spus acesta.

Parlamentarul de Botoșani a făcut „apel ​la toți factorii care emit păreri în spațiul public să nu mai producă panică în rândul botoșănenilor”.

„Fac apel la botoșăneni să fie responsabili, să înțeleagă că măsurile luate sunt pentru a-i ajuta pe părinții noștri, pe bunicii noștri, pe frații și surorile noastre. Alocarea Secției Exterioare de Obstetrică și Ginecologie a devenit de două zile temă de campanie electorală pentru actualii și viitorii aspiranți la funcții publice. Opriți-vă! În aceste momente este nevoie mai mult ca oricând de livrarea celor mai bune soluții, de coagularea forțelor, de punerea la dispoziție a expertizei profesionale”, a adăugat liderul liberal botoșănean.

Vă reamintim că Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani a aprobat amenajarea Secției Exterioare de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Mavromati Botoșani pentru pacienții suspecți și confirmați cu COVID-19, cu relocarea Neonatologiei (TI si prematuri) la Compartimentul ORL al Secției exterioare de Pediatrie a Spitalului Județean, Obstetrica și Ginecologia la blocul central din str Marchian, iar gravide, nou-născuți și lehuze confirmate cu Covid-19 la Secția Exterioară de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Mavromati Botoșani.

 

2 thoughts on “Liderul PNL Botoșani, Costel Șoptică: Decizia de transformare a Maternității în spital COVID „este bazată pe raționamente clare”

  1. Domnule Soptica, acum cateva luni am calatorit cu dumneavoastra cu TAROM, de la Bucuresti spre Suceava. Intamplator, am stat langa dumneavoastra si am avut un schimb deschis de opinii despre politica romaneasca. Cred ca va amintiti. am fost destul de direct… Regret, natura meseriei…Nu ne-am vazut nici inainte, nici dupa. Simt nevoia sa va atrag atentia, desi poate nu mai era nevoie, la faptul ca de felul in care aceasta criza va fi solutionata, va depinde viitorul Romaniei. Sper sa va ridicati la nivelul la care eu si multi ca mine asteptam sa va ridicati. Succes!

  2. gandirea voastra in perspectiva,a parlamentarilor aflati vremelic la butoane,in special la aceste vremuri extrem de tulburi,este de a gasi nise de parvenire.asa ati procedat de 30 de ani si de asta ca judet suntem unde suntem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *