Alertă! Gunoiul ar putea deveni periculos în contextul epidemiei de coronavirus. Ce trebuie să facă familiile izolate la domiciliu

În vederea prevenirii și limitării extinderii COVID19 pe raza județului Botoșani, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecoproces Botoșani vine cu o serie de recomandări în privința gestionării deșeurilor generate atât de cetățenii aflați în izolare la domiciliu cât și de cei aflați în carantină.

Conform indicațiilor primite de la Institutul Național de Sănătate Publică, Ministerul Sănătății, dar și de la Direcția de Sănătate Publică, cetățenii de pe raza județului Botoșani, care se află în izolare la domiciliu, trebuie să ia măsuri sporite de securizare a sacilor de deșeuri menajere generate în gospodării.

Astfel, se recomandă ca deșeurile să fie depozitate într-un sac rezistent de unică folosință, să fie legat după umplere, iar ulterior aceasta să fie introdus într-un al doilea sac care va fi foarte bine securizat prin legare.
Deșeurile menajere de la prsoanele aflate în izolare vor fi colectate după programul normal al operatorilor de salubritate din fiecare zonă a județului.

Deșeurile menajere generate de persoanele aflate în centrele de carantină de pe raza județului Botoșani sunt considerate deșeuri periculoase, motiv pentru care sunt preluate de către o firmă autorizată, contractată de Direcția de Sănătate Publică, iar ulterior incinerate.

A.D.I Ecoproces face un apel către toți cetățenii județului Botoșani, să colecteze responsabil deșeurile și să le depoziteze doar la platformele special amenajate, în containere și nu pe jos, lângă acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *