Doina Federovici: Apel urgent către Guvern! Testați tot personalul medical din Botoșani și dotați unitățile sanitare din județ cu echipamente complete de protecție!

În contextul infectării cu COVID-19 a mai multor cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava și a deciziei Ministerului Sănătății de a transfera bolnavi cu alte afecțiuni la Botoșani și în alte zone limitrofe e nevoie de responsabilitate pentru personalul medical botoșănean, susține liderul PSD Botoșani, Doina Federovici, care solicită Guvernului să trimită Spitalului Județean echipamente de protecție și să fie testat tot personalul medical.


Solicit Guvernului, Ministerului Sănătății și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să trimită în regim de urgență la spitalele din Botoșani, kituri de testare, echipamente de protecție complete pentru siguranța medicilor și a tuturor angajaților din sistemul de sănătate botoșănean!
Este obligatoriu să testați, testați, testați, așa cum cere Organizația Mondială a Sănătății! Este obligatoriu ca tot personalul medical să beneficieze de echipamente complete de protecție, nu cu jumătăți de măsură, nu cu materiale insuficiente și incomplete! Nu ne permitem să punem în pericol sănătatea și viața celor care sunt în prima linie în această luptă contra cronometru cu noul coronavirus! Avem nevoie să ne protejăm salvatorii care ne tratează și ne îngrijesc populația! Lipsa de protecție a medicilor din prima linie este un atentat la siguranța sănătății publice. Dacă medicii intră în carantină, nu mai are cine să ne trateze. Lipsa de echipamente și materiale de protecție a medicilor înseamnă condamnarea întregii populații din județul nostru. Urgent trimiteți teste la Botoșani, echipamente și materiale! Acum, nu peste o lună, nu peste o săptămână, nu mâine! În acest moment! Responsabilitate, protecție, siguranță pentru medicii și asistenții botoșăneni!”, declară Doina Federovici.

2 thoughts on “Doina Federovici: Apel urgent către Guvern! Testați tot personalul medical din Botoșani și dotați unitățile sanitare din județ cu echipamente complete de protecție!

  1. Si cei diagnosticati cu coronavirus sa fie internati in unul din cele opt spitale regionale sau in cel metropolitan, neconstruite de stiti cine. Mai usor cu sfaturile, nu ca n-ar fi corecte, dar nu aveti calitatea morala sa o faceti!

  2. Guvernul si Ministerul Sanatatii sunt cladiri nu oameni cu functii ! Asadar, solicitati si adesati-va Primului Ministru, Ludovic alXV Orban si Ministrului Sanatatii ( facultativ ) Costache !!! Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *