Om de afaceri, infectat cu COVID 19, mort la spital

Fostul viceprimar al oraşului Piatra Neamţ, om de afaceri şi fost preşedinte al echipei de volei din localitate, a murit, ieri, la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva, dupa ce a fost confirmat ca fiind infectat cu COVID 19.

Omul de afaceri depistat cu noul coronavirus a trecut prin două spitale înainte de a se afla că este pozitiv. De asemenea, el s-ar fi întâlnit cu sute de persoane în ultima perioadă, inclusiv la mese festive de 8 martie, scrie Ziarul de Iasi.

Vasile Ouatu (70 de ani) a ajuns în urmă cu aproximativ o săptămână în Urgenţa Spitalului Judeţean Neamţ, acuzând febră, tuse şi dureri de cap. Acesta nu ar fi spus însă că fusese la concursul de dans care a avut loc la finalul lunii februarie la Piatra Neamţ şi unde două persoane au fost confirmate cu coronavirus. Presa locală susţine că, în primă fază, ar fi refuzat testarea.

După ce a părăsit Urgenţa Spitalului, s-a dus la Sanatoriul TBC Bisericani pentru o altă opinie medicală. Ulterior, s-a autoizolat la domiciliu. Pe 18 martie i s-a deschis dosar penal pentru că nu ar fi spus clar traseul său anterior, dar dosarul a fost clasat o zi mai târziu, medicii de la spital spunând în faţa procurorilor că nu se încadra drept caz suspect.

După ce în urmă cu trei zile s-a aflat că rezultatul a ieşit pozitiv la coronavirus, s-a creat panică. În afară de cadrele medicale din cele două unităţi sanitare cu care a intrat în contact, Vasile Ouatu a avut zeci, dacă nu sute, de alte contacte, cum ar fi petrecerile organizate la restaurantul său, cu ocazia zilei de 8 martie, la care au participat sute de oameni.

Din surse medicale am aflat că Vasile Oatu a fost iniţial internat la Terapie Intensivă la Iaşi, la Spitalul de Boli Infecţioase. După o zi, pentru că îşi revenise, a fost transferat într-o rezervă destinată bolnavilor de coronavirus. Ieri, starea sa de sănătate s-a agravat brusc, şi cu toate eforturile medicilor, acesta nu a mai putut fi salvat. Surse apropiate Grupului de Comunicare Strategică au declarat că Vasile Oatu suferea de mai multe boli asociate, printre care diabet şi hipertensiune arterială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *