PSD solicită plafonarea prețurilor la alimentele de bază, medicamente și materiale sanitare

Social-democrații botoșăneni solicită plafonarea prețurilor  la alimentele de bază, medicamente și materiale sanitare.
PSD a anunțat că sprijină din Parlament românii și mediul de afaceri românesc.

Deja am depus inițiativa legislativă privind plafonarea prețurilor la alimente de bază, medicamente și echipamente medicale. Prețurile au luat-o razna! Și asta s-a întâmplat pentru că, odată cu decretul privind instaurarea stării de urgență, nu a fost adoptat și actul normativ care ar fi plafonat prețurile. Speculanții au fost lăsați să profite de criză și să-și umple buzunarele pe spatele suferinței oamenilor”, declară Doina Federovici, președintele PSD Botoșani.

Social-democrații cer Guvernului să ia măsuri urgente, dincolo de sloganuri, bătăi pe umăr și bune intenții.

PSD solicită Guvernului să treacă la treabă! Să nu mai piardă timpul! Noi vom mai veni și cu alte măsuri ferme de care România are nevoie! Guvernul are toate pârghiile să acționeze acum! Treceți la treabă! Pentru că degeaba așteptăm de la Guvernul Orban și pentru că e vremea măsurilor urgente, clare și ferme pentru soarta  oamenilor, am depus astăzi alături de colegii din PSD din Parlament un proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme și populație, până la finalul anului 2020. Milioane de români și sute de mii de firme au rate scadente. În această perioadă complicată, Guvernul era obligat să acționeze rapid și nu trebuie să inventeze nimic, alte țări au luat deja măsurile acestea. Au alocat 42 de milioane în plus la Sănătate, ceea ce este…jenant! Întrucât în ultima ședință nu s-au gândit la ratele ce trebuie plătite de către românii ce tocmai intră cu sutele de mii în șomaj tehnic, am depus noi acest proiect de lege. Și-l votăm și repede, chiar și izolați. Oamenii sunt cei mai importanți acum”, mai spune Federovici.

Liderul PSD Botoșani susține că în această luptă contracronometru, este nevoie de măsuri clare, ferme și curajoase.

Mai târziu va fi prea târziu. Suspendarea plății ratelor bancare este o măsură de sprijin a populației în confruntarea cu criza economică generată de epidemie și solicitată de tot mediul de afaceri. Măsura se va aplica tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv. Suspendarea ratelor bancare va opera până la finalul anului 2020. Durata contractuală se va prelungi corelativ. Suspendarea plății ratelor bancare este o măsură de sprijin a populației în confruntarea cu criza economică generată de epidemie și solicitată de tot mediul de afaceri”, a mai spus liderul PSD Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com