Ninsoare surprinzătoare! Zeci de utilaje de deszăpezire au ieșit din nou pe drumurile din Botoșani

Zeci de utilaje de deszăpezire au acționat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, dar și duminică dimineață, pe drumurile din Botoșani, în urma ninsorilor căzute.

Potrivit Ditrecției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, la nivelul de Botoșani au acționat 19 autoutilaje, care au împrăștiat 121 tone antiderapant.

În acelașți timp, DRDP informează că circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei este asigurată, fără blocaje generate de starea vremii sau a carosabilului.

Cerul este acoperit în toată regiunea, cu ploi în jumătatea sudică, respectiv ninsori în județele Suceava, Bacău (Ghimeș), Botoșani (Vârfu Câmpului) și Neamț, burniță în județele Iași și Botoșani (zona Săveni) și lapoviță în județele Bacău (Onești, Florești) și Neamț (Piatra Neamț).
Vântul bate cu intensitate de până la 30 km/h în județele Suceava și Vrancea, iar temperatura aerului în regiune este cuprinsă între 0-1°C (Suceava, Piatra Neamț) și 4-5°C (Focșani, Galați).

Carosabilul este umed cu zăpadă frământată în strat de 0-1 cm în județul Suceava, respectiv umed, în rest.

La nivelul DRDP Iași, pe timpul nopții s-a acționat cu 88 autoutilaje și s-au răspândit 477 tone material antiderapant, după cum urmează:
– Secția Drumuri Naționale (SDN) Suceava: 18 autoutilaje, 69 tone material antiderapant;
– SDN Câmpulung Moldovenesc: 17 autoutilaje, 131 tone antiderapant;
– SDN Piatra Neamț: 22 autoutilaje, 119 tone antiderapant;
– SDN Botoșani: 19 autoutilaje, 121 tone antiderapant;
– SDN Bacău: 8 autoutilaje, 21 tone antiderapant;
– SDN Iași: 3 autoutilaje, 4 tone antiderapant;
– SDN Focșani: un autoutilaj, 12 tone antiderapant.

În continuare, până luni dimineață, la ora 02:00, nordul Moldovei și în special zona de Munte se află sub atenționare Cod galben de ninsori moderate cantitativ și viscol, răcirea vremii și precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare urmând să persiste până la jumătatea săptămânii viitoare.

Pe acest fond, recomandarea DRDP Iași pentru conducătorii auto rămâne de a circula cu prudență, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiții de iarnă.

Informare meteo de vreme rea. Ce ne așteaptă în zilele următoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *