Preoții pot face slujbe în biserici, dar fără credincioși. Reguli stricte pentru botezuri și înmormântări

Statul român a impus noi reguli pentru desfășurarea activităților religioase, în condițiile stării de urgență generate de epidemia de coronavirus.

Prin Ordonanța Militară 2/2020, Ministerul Afacerilor Interne a decis, sâmbătă, că „se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online”.

Autoritățile au impus reguli și în ceea ce privește botezurile, cununiile și înmormântările. La aceste evenimente nu pot participa mai mult de opt persoane.

Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la domiciliul acestora”, se precizează în noua ordonanță militară.

 

One thought on “Preoții pot face slujbe în biserici, dar fără credincioși. Reguli stricte pentru botezuri și înmormântări

  1. Din păcate slujba fără oameni nu ar nici un rost. Dumnezeu nu are nevoie de incantațiile noastre. Oamenii au nevoie de slujbe. Ori dacă ei nu sunt prezenti nu pot beneficia. Felicitări pentru cei care țin slujbele în aer liber și oamenii pot participa, chiar dacă numai 100.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *