FOTO Bătrânii care au ieșit la plimbare pe străzile din Botoșani, trimiși acasă de polițiștii locali și reprezentanții Primăriei

Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, însoțit de polițiștii locali, a luat străzile la pas pentru a-i convinge pe vârstnicii care au ieșit la plimbare pe străzile din oraș să plece acasă. Acesta a încercat să îi informeze cu privire la riscul la care se expun atât ei, cât și pe cei din jurul lor, în plină pandemie de coronavirus.

„Acum pe străzile din Botoșani sunt cu precădere persoane in vârsta, exact cum mi-ati spus! Am mers pe străzi împreună cu colegii de la Poliția Locală si i-am îndemnat să meargă acasă. Mi-au spus ca și-au cumpărat mâncare și medicamente, dar toți s-au conformat. Vă rog să vorbiți cu părinții și bunicii voștri și să le spuneți să stea în casă pentru că cei în vârstă sunt cei mai expuși pericolului pe care il reprezintă înifecția cu coronavirus, a spus, pe pagina sa de socializare, viceprimarul Cosmin Andrei.

Numărul persoanelor izolate la domiciliu în județul Botoșani a crescut alarmant în ultimele 48 de ore, pe fondul întoarcerilor masive din străinătate. 

Direcția de Sănătate Publică a centralizat, vineri, 630 de persoane izolate în locuințe, în timp ce joi numărul acestora era de 498, iar miercuri de 348.

Pe lângă cei izolați la domiciliu există alți 69 de botoșăneni care se află în carantină, ca urmare a faptului să se întorc din zone de focar din Europa. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com