Personalul de la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean a fost suplimentat, pentru a face față valului de bolnavi cu COVID 19

Reprezentanții Spitalului Județean ”Mavromati” au decis să detașeze personal medical de pe alte secții ale spitalului către Secția de Boli Infecțioase, pentru a face faţă valului de bolnavi care va veni.

Actuala capacitate a secției este de 43 de paturi, conform planului spitalului, însă în cazul în care va fi o explozie de bolnavi cu COVID 19, se va folosi și  spațiul de la boli infecțioase copii.

Numărul de internări s-a limitat pe tot spitalul, pe toate secțiile și tot ce înseamnă cronic nu se mai internează. Se internează doar cazurile acute, urgențele de gradul I și II tocmai pentru a păstra locurile”, a declarat medicul Valentina Morcov, șef Secție Boli Infecțioase Adulți.

Pentru a nu ține paturile ocupate și a păstra locurile pentru bolnavii cu COVID 19, medicii au decis să transfere din cazurile obișnuite la Spitalul din Dorohoi. 

În special diareele le-am transferat. Alte cazuri e pot trata și pe celelalte secții ale Spitalului Județean, chiar și gripe”, a adăugat medicul inefcționist.

 

One thought on “Personalul de la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean a fost suplimentat, pentru a face față valului de bolnavi cu COVID 19

  1. Asistentele de la Gradinite , Scoli , Licee, nu pot fi cooptate ptr ajutor in spitale , deoarece aceste cabinete scolare sunt inchise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *