Avertisment pentru șoferi: vremea rea se întoarce în weekend

Meteorologii anunță o răcire accentuată a vremii pentru acest sfârșit de săptămână, iar drumarii de la DRDP Iași recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiții de iarnă și cu informarea prealabilă cu privire la condițiile de drum.

Conform prognozelor meteorologice, începând de sâmbătă, 21 martie, cerul se va înnora treptat, iar după-amiază aria precipitațiilor se va extinde, cu posibilitatea de averse. La munte vor fi precipitații mixte, iar noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze mai mari în Moldova, Muntenia, Crișana și în zonele montane înalte. În zona Moldovei, valorile termice vor fi în scădere, cu minime cuprinse între -1 și 5 grade. De duminică, 22 martie, vremea rea se va extinde în toată țara și se vor semnala precipitații pe arii extinse, îndeosebi sub formă de ninsoare, în zona de munte. Temperaturile minime în regiunea Moldovei vor fi cuprinse între -5 și 1 grad, iar maximele între 0 și 6 grade, favorizând condițiile de formare a poleiului.

La acest moment, în bazele DRDP Iași sunt pregătite pentru intervenție 118 autoutilaje proprii și 340 închiriate, conform contractelor. De asemenea, stocurile de material antiderapant și degivrant cuprind peste 34.000 tone sare, 6.200 tone nisip, 188 tone clorură de calciu și 68 tone de soluție ecologică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *