FOTO Măsura luată de Primăria Botoșani, pentru protejarea spațiilor verzi, care a stârnit critici din partea localnicilor. „Un astfel de obstacol te poate trimite la urgențe”

Municipalitatea botoșăneană a amplasat bolarzi din beton pe Bulevardul Eminescu, pentru protejarea spaţiilor verzi. Bolarzii de formă sferică au fost montați de la Școala 10 și până la Strada Sucevei. Măsura nu este privită cu ochi buni de majoritatea botoșănenilor. Oamenii se plâng că bolarzii sunt capcane pentru copii.

Suntem preocupați încontinuu de tot ceea ce înseamnă măsuri împotriva răspândirii coronavirusului la Botoșani, dar vă asigur că nu uităm nici de treburile cotidiene, de înfrumusețarea și dezvoltarea orașului. Am instalat în aceste zile pe Bulevardul Mihai Eminescu, de la Școala 10 și până la Strada Sucevei, bolarzi de formă sferică. Rolul acestora este de a proteja spațiile verzi într-o formă ce se vrea a fi, conform proiectanților, estetică și, în același timp, discretă, fără lanțuri sau garduri masive”, a anunțat primarul Cătălin Flutur.

Dacă unii sunt de acord cu această măsură pentru că erau mulți șoferi care parcau mașinile pe spațiile verzi, alții spun că acestea nu fac altceva decât să bage localnicii în spital.

Un astfel de obstacol te poate trimite la urgențe și dacă tot sau pus trebuia pe spațiul verde că pe trotuar se circulă și persoanele cu dizabilități de vedere merg pe marginea trotuarului să se gideze după bordură… La noi nu vă gândiți?”, spune un botoșănean.

Arata ca naiba! În tarile civilizate spațiul verde este pentru oameni, pentru copii, e facut sa te bucuri de el! La noi:s-au pus acele garduri ascuțite care limitează accesul și mai sunt și periculoase pentru copii!”, este o altă reacție.

Sincer, numai estetic nu este!! Și de protejat….. lucrați mai bine la infrastructura decât sa achiziționați lucruri inutile.  Este o critica constructivă! Mai bine săpați de jur-împrejur să nu mai fie pământ tare lângă copaci. Fertilizați, dați cu var copacii…, mai spune un botoșănean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *