Închiderea barurilor și restaurantelor a creat confuzie! Data închiderii acestora lămurită abia după publicarea Ordonanței militare care impune restricțiile

foto: autoblog.md

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat, marți seară, un set de măsuri pentru prevenirea extinderii epidemiei de coronavirus, iar printre acestea se află și închiderea barurilor, cafenelelor și a restaurantelor.  Cu toate acestea, Marcel Vela nu a dat niciun termen la care Ordonanța militară intră în vigoare în ceea ce privește aceste afaceri, astfel încât proprietarii acestora erau miercuri plini de confuzie. Unii spuneau că închiderea barurilor și restaurantelor se face începând de miercuri dimineață, alții de miercuri de la ora 18.00, iar unii susțineau că măsura se aplică de joi.

Ordonanța Militară a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial lămurește problema.

Măsurile de primă urgență, prevăzute la art. 15, se aplică pe toată durata stării de urgență, în termen de 24 de ore de la data publicării în Monitorul Oficial al României”, precizează actul normativ.

Asta înseamnă că barurile și restaurantele se închid începând cu ora 00.00 a zilei de vineri, adică în termen de 24 de ore de la ora 0.00 a zilei de 19 martie, considerată a fi ora de la care decurge termenul de 24 de ore. 

Închiderea barurilor și restaurantelor este prevăzută la articolul 1, care are două aliniate:

  • Se suspendă activitatea de servire și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației.
  • Este permisă organizarea, de către entitățile prevăzute la alin. (1), a activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in”, „room-service” sau livrare la client.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *