Comunicat: PSD vine cu măsuri urgente pentru oprirea speculei cu alimente și medicamente!

Deputatul PSD Marius Budăi, fost ministru al Muncii, face un apel public la miniștrii din Guvernul Orban să ia măsuri dure și imediate pentru stoparea speculei pe spinarea românilor! PSD e pregătit să voteze în Parlament un act normativ împotriva speculanților.

Alo, PNL îi auziți pe români ce probleme au! Gata cu joaca de-a guvernarea, gata cu promisiunile că totul va fi bine, treceți la treabă și luați măsuri concrete pentru apărarea românilor! Speculanții trebuie pedepsiți! Românii nu pot fi călcați în picioare de comercianții care vor profit pe seama sănătății lor! Plafonați prețurile la toate alimentele de bază și la produsele și echipamentele medicale necesare în această perioadă. Nu mai e timp, sunteți în întârziere! Românii din toată țara trebuie să simtă că statul e lângă ei acum, nu că îi disprețuiește, așa cum faceți voi, stimați liberali, care nu îi băgați în seamă!”, a declarat Marius Budăi.

PSD vine cu 3 măsuri concrete pentru a opri specula și speculanții:

  1. 1.    Mercurialul prețurilor din comunitate – monitorizarea zilnică a prețurilor la alimentele de bază, a medicamentelor și echipamentelor medicale din fiecare județ! 
  1. 2.    Înăsprirea amenzilor și pedepselor pentru toți comercianții care încalcă legea și vor să se îmbogățească în plină criză sanitară și economică! 
  1. 3.    Plafonarea prețurilor la media ultimilor 3 luni la alimentele de bază și la medicamentele și echipamentele medicale pe toată perioada stării de urgență!

Stimați liberali ați amânat nejustificat de mult ședința de guvern prin care să luați măsuri imediate de completare a decretului prin care s-a declanșat starea de urgență! Dacă nu sunteți în stare spuneți-ne și votăm în Parlament, așa cum a mai făcut-o de mai multe ori în ultimele zile, în regim de urgență o lege anti-speculă, clară și simplă. Un articol pentru înăsprirea amenzilor și pedepselor pentru toți comercianții care încalcă legea și vor să se îmbogățească și un articol pentru plafonarea prețurilor la media ultimilor 3 luni la alimentele de bază și la medicamentele și echipamentele medicale. Cetățenii vor soluții de la clasa politică, nu bâlbe, văicăreli sau amânări”, a subliniat fostul ministru al Muncii.

Sursa: comunicat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *