O biserică din Botoșani vine în sprijinul persoanelor izolate. Le va duce alimente sau alte produse strict necesare

Biserica Vovidenia din Botoșani vine în ajutorul persoanelor aflate în diferite situații limită din punct de vedere material și duhovnicesc, prin intermediul Grupului de sprijin format din creștini voluntari, care se vor deplasa oriunde va fi reală nevoie.

Activitatea misionară este parte din Campania de solidaritate civică inițiată la nivel regional și se desfășoară în toate parohiile din Arhiepiscopia Iașilor. Inițiativa de formare a acestor grupuri de sprijin aparține IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Scopul acestor comitete este să identifice cazurile vulnerabile (persoane în vârstă, nedeplasabile, persoane aflate în carantină sau izolare), să răspundă solicitărilor acestora, asigurând alimentele de bază necesare sau alte nevoi stringente și să organizeze un plan concret de răspuns în timp util pentru acestea. Împărțirea ajutoarelor se va face cu respectarea tuturor normelor igienice prevăzute de contextul actual.

Toți cei aflați în categoriile de risc amintite sau cei care au cunoștință de astfel de persoane, pot apela preoții parohi sau personalul bisericilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *