Coronavirus: 226 de persoane venite din Italia în județul Botoșani. O persoană, sancționată cu 20.000 lei pentru că a mințit autoritățile

226 de persoane au venit din Italia în comunitățile rurale din județul Botoșani, de la izbucnirea coronavirus. Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, susține că cinci dintre cei 226 de botoșăneni sunt autoizolați la domiciliu, pentru că au declarat că vin din zone roșii din Italia.

Am văzut multe mesaje pe facebook referitoare la persoanele care au venit din Italia în diferite comunități rurale. Avem o inventariere, o evidență a acelor persoane, sunt 226. Problema este că au declarat că vin din zone sigure, numai în cinci cazuri s-a spus că vin din zine roșii și s-au autoizolat”, a declarat prefectul de Botoșani.

Nechifor susține că în mediul rural este mai dificilă de controlat autoizolarea persoanelor venite din afara țării, iar acest lucru se datorează faptului că multe dintre primăriile din județ nu și-au activat comitetele locale pentru situații de urgență.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu spune că primăriile pot sesiza Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în astfel de situații. 

Avem echipe specializate și în momentul în care primim orice solicitare sau sesizare, oamenii sunt interceptați și se face din nou chestionarea de către cei de la DSP”, a adăugat Nechifor. 

Unul din botoșănenii întorși din Italia a nfost amendat cu 20.000 lei, întrucât a mințit autoritățile cu privire la locul din care a plecat. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *