Criză de măști la Spitalul Județean Botoșani, în plină pandemie de coronavirus. „Am reușit să găsim la o firmă 20.000 de măști, dar cu prețul mai mare”

Spitalul Județean din Botoșani se confruntă cu o criză de măști, în plină pandemie de coronavirus. Conducerea unității medicale susține că a făcut mai multe demersuri pentru achiziția acestora, chiar dacă prețurile au crescut mult față de cele obișnuite pentru un astfel de produs.

Nu este o problemă locală, este la nivel național. Noi am găsit soluții, ca și alte orașe și alte spitale, am achiziționat măști textile, din tifon, cam 6.000 de măști trebuie să vinăcât de repede. Am reușit să găsim la o firmă 20.000 de măști de unică folosință, cu prețul mai mare decât de obicei”, a spus Livia Mihalachi, directorul Spitalului Județean Botoșani.

Totodată, Formens s-a oferit să confecționeze 10.000 de măști.

„O să furnizăm și noi tifon și de asemenea de la Rotary au sponsorizat cu tifon. Sperăm să le avem cât de repede posibil”, a adăugat Mihalachi.

De luni este stare de urgenţă în România, ca urmare a epidemiei de coronavirus. Măsura a fost luată după ce numărul bolnavilor de coronavirus a depășit 100.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *