O femeie din Botoșani propune o campanie de mulțumire adresată cadrelor medicale implicate în lupta cu COVID- 19. „Haideți să facem noi toți un gest pentru ei”

O botoșăneancă propune o campanie de mulțumire pentru cadrele medicale care luptă în aceste zile cu COVID -19. Aceasta propune ca toți românii, în fiecare seară, la ora 19.00, să aplaude activitatea acestor cadre din sănătate.

Un gest mic face cât o mie de cuvinte… M-am gândit să vă propun o campanie de mulțumire adresată cadrelor medicale care veghează la starea noastră de sănătate în zilele acestea, în plină stare de pandemie, când Guvernul s-a autoizolat, Parlamentul și-a suspendat activitatea, iar noi, majoritatea, stăm acasă așteptând din oră în oră știrile pentru a afla numărul persoanelor confirmate cu COVID-19 și îngrijorându-ne pentru copiii noștri, pentru părinții noștri. Haideți să ne rugăm și pentru ei, și ei au familii, copii, părinți pe care le expun la contaminare atunci când se întorc acasă de la spital, după 12, 24 ore de muncă. Haideți să fim responsabili și, atunci când solicităm ambulanța sau ne prezentăm la camera de gardă, să declarăm dacă am călătorit de curând sau dacă am intrat în contact cu persoane care prezintă risc de infectare.  Nu este de ajuns să ne protejăm doar pe noi și pe cei dragi nouă, trebuie să-i protejăm pe toți cei cu care intrăm în contact și mai ales pe cei care ne acordă asistență medicală.
Gândiți-vă ce-ar însemna dacă cei care zilele acestea trebuie să fie la căpătâiul celor bolnavi s-ar infecta cu COVID-19. Infectarea se produce în lanț, după cum spun specialiștii, iar transmiterea se face extrem, extrem de ușor. Deci, infectarea unui singur cadru medical poate duce la infectarea unei întregi secții sau, și mai rău, la infectarea unui spital întreg. În România deja este deficit de personal medical calificat, haideți să avem grijă că nu rămânem și fără această mână de oameni inimoși care și-au lăsat acasă copiii mici, soții, părinții și muncesc până la epuizare ca să facă față acestei stări de pandemie, stare cu care niciunul dintre noi nu s-a mai întâlnit. Cunosc foarte mulți oameni în domeniul medical, în spitale, la serviciul de ambulanță, oameni extraordinari, dedicați, medici, asistenți medicali, care la revoluția din 1989 s-au luptat cu moartea și au stat în spital cu zilele, cu săptămânile și pe care nu-mi amintesc să-i fi decorat cineva.
Haideți să facem noi toți un gest pentru ei și în fiecare seară, la ora 21.00, în toată țara să ieșim în balcoane sau în curțile caselor și timp de 5 minute să aplaudăm activitatea acestor OAMENI prezenți la datorie ca să ne fie nouă bine”, este mesajul femeii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *