Informații false transmise pe Facebook pe tema coronavirusului. Jandarmii din Botoșani au fost nevoiți să reacționeze

Inspectoratul Județean de Jandarmi din Botoșani a fost nevoit să reacționeze după ce pe Facebook au apărut informații cu privire la fuga dintr-un centru de carantină a două persoane.

Informația a fost publicată sâmbătă seară de o persoană din Botoșani, iar jandarmii, care păzesc toate centrele de carantină, au verificat informația infirmând-o în scurt timp. Jandarmii cred că astfel de informații false pot genera panică în rândul populației și nu exclud varianta unor sancțiuni pentru cei care le răspândesc. 

Referitor la postarea făcută pe o pagină de Facebook, în care se afirma că două persoane cazate într-un centru de carantină din județul Botoșani au plecat fără ca jandarmul aflat în serviciu să observe, facem următoarele precizări: Nicio persoană aflată în cele trei centre de carantină din județul Botoșani nu a părăsit aceste locații. Facem apel la populație să urmărească doar informațiile provenite din surse autorizate, pentru a nu se crea o stare de panică nejustificată”, a postat IJJ pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *