De ce sunt televizoarele Samsung sunt mai scumpe decât alte televizoare?

Samsung este la ora actuală una dintre cele mai cunoscute companii producătoare de televizoare, dar și numărul 1 în vânzări de cel puțin 10 ani. Conglomeratul multinațional a fost înființat de către Lee Byung-Chul în 1938 ca societate comercială, intrând în industria electronică la sfârșitul anilor 1960. În anii ce au urmat, gigantul sud-coreean și-a diversificat activitățile, cât și produsele și le-a globalizat din ce în ce mai mult.

SAMSUNG smart TV – oferte eMAG

Primele seturi de televizoare au fost produse în anii 1930 și erau destul de primitive din punct de vedere al tehnologiei, iar ecranele erau detul de mici. Transmisiunile erau destul de limitate, iar în primii ani de televiziune se puteau urmării emisiuni doar în SUA, părți din Europa și Rusia. În acea perioadă a fost înființată și firma Samsung, care la momentul respectiv se ocupa de exportul de pește și grâne către China. Industria televizoarelor a început să evolueze, iar până sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial puteau fi găsite televizoare în majoritatea gospodăriilor din SUA, iar în următorul deceniu începând să devină populare și în Europa.

Pe la mijlocul anilor 1960, televizorul color a început să înlocuiască vechiul televizor alb-negru. Cu toate acestea, televizorul și instrustria televiziunii erau în mare parte necunoscute țărilor asiatice. Cum producători americani și europeni de televizoare căutau să se extindă și în Coreea, guvernul a intervenit pentru a susține producția televizoarelor coreene. Pentru ca aceste firme străine să vândă produse în Coreea trebuiau să împărtășească tehnologiile cu producătorii coreeni. Multe dintre aceste firme au fost de acord, iar Samsung a fost una dintre companiile ce a profitat de această oportunitate, dorind să intre în industria televizoarelor.

În 1970 a fost înființat Samsung Electronics Group, iar tot în același an au lansat pe piață și primul lor televizor, un model alb-negru cunoscut și sub numele de P-3202. Până în 1976, compania a reușit să vândă peste un milion de televizoare în toată Coreea. În 1977, Samsung a început să producă și să exporte televizoare color prin toată Asia. Până în 1978, compania reușise deja să vândă mai mult de 4 milioane de televizoare alb-negru, mai mult decât oricare altă companie la nivel global. Deși televizoarele alb-negru erau destul de demodate în această perioadă în Europa și America de Nord, în parți din Asia și America de Sud exista încă cerere, așa că, până în 1982, Samsung reușise deja să vândă peste 10 milioane de astfel de televizoare.

Samsung smart tv – oferte eMAG

Odată cu creșterea cererii, compania Samsung a investit în cercetare pentru a dezvolta noi produse și a înființat astfel Institutul de Tehnologie Avansată Samsung, în același timp continuând să exporte televizoare peste tot în lume în anii 1990. În acea perioadă, Samsung și-a unit forțele cu Sony pentru a dezvolta ecranele LCD, tehnologie ce ajuta la redarea unor imagini mult mai clare. Cei de la Samsung au fost, de asemenea, creditați u dezvoltarea celor mai mari ecrane LCD, care, în anii 1990, erau de 30 de inch. În 1998, compania a început să fabrice televizoare cu ecran plat, dar și prima linie de televizoare digitale din lume. În anii 2000, Samsung a continuat să fie un lider al pieței, cu inveții precum cel mai mic televizor din lume, lansat în 2002, dar și primul televizor față-verso, în 2006. Compania sud-coreeană continuă să surprindă an de an cu noi tehnologii, fiind cea care a lasant primul televizor 4k, dar și Sero TV, un televizor ce își poate modifica poziția pentru a se potrivi cu cea a conținutului redat.

Cum sa iti alegi televizorul ideal?

Putem spune că această companie și-a câștigat dreptul de a fi una dintre cele mai bune companii producătoare de televizoare din lume. An de an, aceasta aduce pe piață noi dispozitive la care nu ne-am fi așteptat. Deși poate părea că prețul mai ridicat al produselor acestei companii nu se justifică, calitatea unui Samsung Smart TV este incontestabilă. Toate funcțiile și caracteristicile unui televizor sunt gândite pentru a răspunde nevoilor clienților, iar în mod constant Samsung încearcă să aticipeze aceste nevoi.

Compania sud-coreeană încearcă să fie mereu cu un pas înainte și dezvoltă constant noi tehnologii pentru a aduce mereu produse noi și inovatoare pe piață. De asemenea, componentele folosite sunt de înaltă calitate, de la prima până la ultima piesă, toate sub un design foarte bine gândit și realizate pentru a oferi privitorului o experiență vizuală de o calitate cât mai înaltă. Astfel, datorită anilor de experiență, inovației aduse industriei, pieselor de calitate și tehnologiilor de ultimă generație, prețul unor televizoare Samsung este câteodată mai ridicat față de media pieței. Dar posibilitatea de a fi dezamăgit de un astfel de televizor este una foarte mică. Cu siguranță vă veți bucura de o imagine de calitate și un suntet pe măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *