Miluță Jîjîie a murit în urma unui infarct. Vezi unde este depus și când va fi înmormântat!

Fostul director al Memorialului Ipotești, Miluță Jîjîie, a murit în urma unui infarct. Acesta a fost luat de urgență de acasă cu ambulanța, dar din păcate nu a mai putut fi salvat. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost depus la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel, din apropierea gării.

Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00. Acesta va fi înmormântat în cimitirul Pacea.  

Fire blândă și calmă, profesionist în domeniul său, Miluță Jîjîie a știut să gestioneze o perioadă nu tocmai liniștită din activitatea Memorialului, împăcând lucrurile și oamenii, continuând să susțină proiectele anterioare sau dezvoltând unele noi. Activitatea muzeală a Memorialului s-a desfășurat nestingherit în toate spațiile muzeale, cu expoziții permanente sau temporare. Toate programele de investiții pe care și le-a propus în perioada aflării sale la conducerea Memorialului au fost duse la bun sfârșit.

Miluță Jîjîie a susținut orice inițiativă care a cadrat cu obiectivele Memorialului, asigurând buna desfășurare a activităților în parteneriat, ca inițiator sau partener, fie că acestea au luat forma unor tabere, festivaluri, Zilele Eminescu sau programe editoriale.

Miluță Jîjîie a fost nelipsit la Memorial și după perioada manageriatului. Cei care l-au cunoscut păstrează memoria vie a unui om cumpătat în decizii, bine intenționat, a unui om care a empatizat și a știut să le ofere toată susținerea celor din jur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *