Primarul municipiului Botoșani cere Guvernului prelungirea termenului de plată a taxelor şi impozitelor locale cu bonificaţie

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, cere reprezentanților Guvernului prelungirea cu o lună a perioadei în care se acordă bonificaţia de 10% persoanelor care îşi achită integral impozitele pe anul 2020.

Edilul susține că situația ivită este una de urgență și că se impune o astfel de prelungire pentru a nu aglomera ghișeele de la Direcția de Taxe și Impozite Locale.

Legea nu ne permite în momentul de faţă, dar propunerea este să majorăm termenul de plată a obligaţiilor măcar cu o lună, până pe 30 aprilie. Nu ne permite legea, dar sper că propunerea mea va fi însuşită de guvernanţi şi să venim în întâmpinarea populaţiei”, a spus Flutur.

Potrivit acestuia, la Direcția de Taxe și Impozite se vor impune restricții, în sensul că va fi permis accesul în sediul direcţiei al unui număr mic de persoane pentru protejarea acestora, dar şi a funcţionarilor de la ghişee.

Primarul municipiului Botoșani recomandă totodată cetățenilor  să folosească instrumente online în această perioadă și să plătească taxele și impozitele locale prin  ghișeul.ro. Totodată, pe WebEtax – Taxe și Impozite Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *