Ce arată analizele în cazul angajatului de la APIA Botoșani, suspectat cu coronavirus. Anunțul făcut de directorul instituției

Directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani, Bogdan Câmpanu, susțin că nu s-a confirmat suspiciunea de coronavirus în cazul angajatului instituției de la APIA – Centrul Local Dorohoi.

Acesta s-a simțit rău la serviciu în cursul dimineții de miercuri, fiind luat cu ambulanța și transportat la spital.

În ceea ce privește prevenirea infecției cu virusul Covid 19, APIA CJ Botoșani informează că au fost luate toate măsurile care se impun în conformitate cu Hotărârea nr. 6/09.03.2020, privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus, emisă de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Astfel, au fost emise Instrucțiuni interne pentru prevenirea infecției cu virusul Covid -19 si aduse la cunoștința tuturor salariaților APIA Centrul Județean Botoșani. S-au achiziționat geluri dezinfectante pe bază de alcool, precum si substanțe dezinfectante pe bază de alcool și clor pentru dezinfecția suprafețelor și spațiilor. Spălarea și dezinfectarea cu substanțe specifice pe bază de clor și alcool a holurilor de acces, băilor, balustradelor, clanțelelor ușilor se realizeză de cel puțin 2 ori pe zi. În sălile de așteptare de la sediul Centrului Județean și sediile Centrelor Locale au fost amplasate recipiente cu dezinfectant pe bază de alcool sanitar pentru mâini.

Pentru fermierii/persoanele cu care se intra în contact au fost amplasate pliante cu măsurile de igienă pe care trebuie să le respecte.

Reamintim că respectarea regulilor de igienă este cea mai importantă cale de prevenire a afecțiunilor respiratorii de orice fel, la nivel individual și la nivelul comunității.

Pentru evitarea aglomerației si pentru a se putea utiliza eficient timpul alocat pentru fiecare fermier pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor în Campania 2020, fermierii sunt rugați să se prezinte in continuare la data și ora la care sunt programați conform invitației primite, potrivit unui comunicat al APIA Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com