FOTO Povestea unui tânăr din Botoșani pe care necazurile l-au lovit constant. Cum a ajuns Ioan, la 25 de ani, să aibă grijă de toată familia sa

Ioan Sîrbu, din satul Dumbrăvița, comuna Ibănești, este un tânăr de 25 de ani, cu care soarta a fost extrem de crudă. Necazurile l-au lovit constant, dar el nu s-a lăsat învins. Are o tărie pe care puțini dintre noi o au și cu fiecare lovitură pe care soarta i-a dat-o, s-a ridicat și a mers mai departe. A simțit de multe ori că nu mai poate, ar fi vrut ajutor, dar nu a avut cui să îl ceară, așa că s-a încurajat singur, s-a ridicat și a luat-o de la capăt. Nu doar pentru el, ci și pentru membrii familiei care au depins de el. 

Ioan își crește cei doi frați mai mici și are grijă de bunica sa, într-o casă ce nu le aparține.

Încă de când era mic, mama celor trei tineri s-a îmbolnăvit de cancer.  Paralizată, bunica a fost țintuită la pat, iar bunicul orb avea și el nevoie de ajutor.  Cu atâtea necazuri pe cap, tatăl copiilor a clacat și a decis sa își pună capăt zilelor.

După moartea acestuia, la o lună de zile a murit și bunicul. Așa a ajuns Ioan să fie capul familiei de nevoie. Un serviciu nu are, dar lucrează prin sat cât poate de mult pentru a avea ce pune pe masă. 

La trei ani de la decesul tatălui și al bunicului, mama a pierdut lupta cu boala și a decedat. Acum, Ioan are grijă de frații săi și de bunica sa.

Situația este una foarte delicata deoarece ei locuiesc într-o casa foarte veche, compusă din doar 2 camere și sunt nevoiți sa doarmă 3 într-un singur pat deoarece bunica trebuie sa doarmă singurica pentru ca este paralizata. Dacă bunica ar muri, aceștia ar rămâne fără casă deoarece aceasta aparține surorii bunicii. 

Cu ajutorul unor oamenii binevoitori Ioan a reușit sa capete o bucățică de pământ lângă această căsuța și speră că va reuși sa ridice o cămăruță pentru el și frații lui în cazul în care bunica nu va mai fi printre noi. O vecină nu a rămas insensibilă la povestea tristă a acestei familii. Le mai trece pragul cu mâncare și le spală rufele. Copiii s-au atașat de ea, îi spun „mamă”.  Familia poate fi ajutată de semeni cu materiale de construcție, hăinuțe, alimente, încălțăminte și un aragaz”, spun membrii Asociației Grup Civic Botoșani.

Donații se pot face în conturile Asociației Grup Civic:  in LEI: RO03BTRLRONCRT0530156401 și in EUR RO50BTRLEURCRT0530156401 codul Swift BTRLRO22, cu specificația că banii sunt pentru familia Sîrbu. 

Tinerii poartă încălțăminte numerele 45,40,34, pentru cei care vor să ajute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *