Direcția pentru Protecția Copilului Botoșani limitează audiențele și suspendă vizitele și activitățile din instituție

DGASPCÎn contextul existenței virusului COVIT-19 în România, la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Potecția Copilului  Botosani, au fost stabilite mai multe măsuri de prevenire în scopul asigurării protecției beneficiarilor și a securității si sănătății tuturor angajaților.

Astfel, instituția limitează audiențele, dar și accesul persoanelor străine în sediul DGASPC, exceptând persoanele a căror prezență a fost solicitată de angajații DGASPC, persoanele adulte cu handicap și însoțitorii acestora, care trebuie să intre în posesia biletelor de călătorie gratuite, angajați ai altor instituții care contribuie la realizarea activităților în cadrul DGASPC Botoșani. De asemenea, se suspendă activitățile recreative organizate pentru beneficiari și primirea vizitatorilor, precum și vizitele în familie a beneficiarilor.
De asemenea, în  trei centre, în perioada 11.03.2020-22.03.2020, activitatea cu beneficiarii  a fost suspendată.

Acestea sunt :  Centrul de zi pentru copii cu nevoi speciale “ Șansa Mea” Botoșani , Complexul de servicii comunitare pentru copilul cu dizabilități “Sf. Spiridon “ Botoșani și Centrul de servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu Botoșani.

Au fost emise dispoziții și note interne cu măsuri ce trebuie luate atât în cadrul aparatului propriu cât și în centrele aflate în subordinea instituției.  Serviciile, care îsi desfașoară activitatea  cu publicul, funcționează în mod normal, luându-se măsuri pentru eliminarea riscurilor potențiale de infectare atât a lucrătorilor cât și a cetățeanului”, a declarat Dan Șlincu, directorul DGASPC Botoșani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *