Primar din Botoșani, trimis în judecată pentru afaceri cu firma soției, pe banii primăriei

Primarul comunei Conceşti, Costel Nazare, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava după ce a făcut afaceri cu soția, pe banii primăriei. 

Potrivit procurorilor, acesta este judecat în stare de libertate pentru „săvârșirea în formă continuată a infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”. Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Darabani.

Astfel, în perioada septembrie 2012 – iunie 2013, în calitate de ordonator principal de credite şi primar, el a semnat ordonanţările de plată şi un număr de cinci ordine de plată, prin care au fost achitate mai multe facturi prin intermediul cărora au fost achiziţionate bunuri de la o societate la care deţinea calitatea de asociat unic. Procurorii arată că primarul a obținut  foloase patrimoniale în cuantum de 39.658,5 lei.

Așadar, pentru un gard la cimitirul din localitate și un dren, primarul a dat lucrările prin achiziție directă, iar cele două firme locale au cumpărat materialele necesare de la depozitul administrat de soția sa. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *