Metodele propuse de ANAF să-ți plătești obligațiile fiscale în aceste vremuri cu coronavirus

În contextul rãspândirii infecției cu coronavirus (COVID-19), Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã (ANAF) reamintește contribuabililor cã obligațiile fiscale se pot îndeplini utilizând metode de comunicare la distanțã, astfel: pentru depunerea declarațiilor fiscale, prin intermediul serviciilor electronice oferite de ANAF și MFP respectiv, Spațiul Privat Virtual (SPV)  – disponibil pe site-ul Agenției, www.anaf.ro, sau depunere on-line.

Formularele/declarațiile fiscale, care nu se pot transmite pentru moment electronic, pot fi transmise de contribuabili și prin fax sau servicii de curierat, anunță ANAF.

Pentru efectuarea plãților, prin intermediul urmãtoarelor servicii oferite de terți: internet banking și www.ghiseul.ro.
Informații generale în domeniul fiscal și IT se pot obține și prin telefon, iar cele în scris pot fi obținute prin intermediul formularului de contact disponibil pe site-ul Agenției.
Contribuabilii pot obține noutãți legislative în domeniul fiscal și prin accesarea serviciului Buletin informativ fiscal ce este disponibil în Spațiul Privat Virtual și pe site-ul Agenției. De asemenea, contribuabilii pot solicita Agenției comunicarea de materiale informative în domeniul fiscal pe adresa de e-mail proprie, prin transmiterea unei solicitãri în acest sens prin intermediul Formularului de contact, serviciu disponibil atât în Spațiul Privat Virtual, cât și pe site.
Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã informeazã contribuabilii că lucrul cu publicul se desfășoarã în unitãțile fiscale exclusiv în incinta spațiilor destinate primirii contribuabililor.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *