Deputatul Pro România, Mihaela Huncă: Ţara arde şi PNL se piaptănă. România este total dezarmată şi nepregătită în lupta cu COVID-19!

Deputatul Pro România, Mihaela Huncă, susține că suntem singura ţară din Europa care intră neguvernată într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte pentru cetăţenii ei.

Asta în timp ce, susține Huncă,  liderii PNL îşi văd liniştiţi de ambiţiile politice: în loc de comisii de urgenţă, se fac la nivel naţional,  şedinţe de partid pentru desemnarea candidaţilor în judeţe, inclusiv Botoşani,  la alegerile locale.

 
Faptul că sănătatea românilor este grav ameninţată, faptul că se moare din acest nou virus pentru care toate naţiunile iau măsuri excepţionale, îi lasă nepăsători tocmai pe cei care ar trebui să fie garanţii măsurilor extraordinare luate în acestă situaţie. Cum să ai încredere cei care acum conduc ţara,  care în loc să vegheze asupra sănătăţii propriilor cetăţeni, se preocupă de desemnarea candidaţilor pentru alegerile locale, candidaturi pe care le cam încurcă puţin, dar numai atât, ameninţarea răspândirii coronavirusului? se întreabă deputatul botoşănean. Actualul primar al Botoşaniului şi preşedintele organizaţiei judeţene a PNL au găsit timp, în plină criză generată de epidemia de coronavirus, să-şi securizeze poziţiile politice şi să încerce smulgerea unui mandat din partea alegătorilor. Un moment cum nu se poate mai nepotrivit! Le reamintesc celor pentru care ambiţiile politice sunt mai importante decât sănătatea botşănenilor,  că trebuie cu orice preţ să încetinim epidemia de coronavirus!  Vă spun sincer că îmi este mai frică de PNL şi de preşedintele Iohannis decât de virus!  Nu mă simt apărată de un guvern fără drepturi depline şi total depăşit de situaţie. Mă văd nevoită să spun că în faţa ameninţărilor la sănătatea românilor şi în faţa morţii, toţi suntem egali. Nu mai este loc de calcule politice”, precizează Mihaela Huncă.  
 
România are nevoie de un guvern şi de aleşi locali care să realizeze pericolul în care se află ţara şi care să fie un exemplu de comportament atunci când se impun măsuri preventive populaţiei. 
 
În majoritatea ţărilor lumii autorităţile dau primele un exemplu de comportament şi nu ies să planteze puieţi, în adunări în aer liber şi în aglomeraţii, ca după aceea să fugă prin ţară după pasagerii unui microbuz în care a călătorit un bolnav de corona virus. Nici nu fac şedinţe de partid pentru desemnarea candidaţilor, în loc de comitete de urgenţă!  S-au închis pentru o săptămână şcolile, în sfârşit, dar ce facem cu părinţii? Cum împiedicăm copiii să nu iasă la mall, în cluburi şi cinematografe, cât timp  părinţii sunt la muncă? Ne trebuie o ordonanţă de urgenţă sau un act trecut repede prin parlament prin care să prevedem ca un părinte să poată sta legal în concediu acasă în toată această perioadă cu copilul lui”, a adăugat  parlamentarul Pro România. 
 
Sper că şi pentru liberali, sănătatea românilor  și economia sunt mai importante acum decât orice. De aceea, concluzionează Mihaela Huncă,  Pro românia susţine un proiect de lege pentru amânarea alegerilor locale și organzarea acestora odată cu parlamentarele în luna septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *