Măsuri luate în instanțele de judecată pentru prevenirea coronavirusului. Vezi recomandările!

Având în vedere extinderea cazurilor de infectare cu noul coronavirus (COVID-19) la nivel național și internațional, precum și numărul mare de persoane care participă zilnic la activitățile desfășurate în instanțele de judecată, conducerea Curții de Apel Suceava recomandă mai multe măsuri. Printre acestea se numără: actele destinate instanțelor vor fi transmise preponderent electronic, adresele de corespondență regăsindu-se la adresa portal.just.ro; evitarea prezentării în instanță a persoanelor care au călătorit în zonele cunoscute cu număr mare de infectări cu coronavirus ori a persoanelor care prezintă anumite simptome (febră, tuse ori dificultăți de respirație), cu încunoștințarea prealabilă a instanței anterior termenelor de judecată; evitarea prezenței în instanțe pentru obținerea de informații ce se regăsesc pe portalul instanțelor portal.just.ro, ori care pot fi obținute și telefonic.

De asemenea, accesul justițiabililor în săli pe perioada desfășurării ședințelor de judecată se va realiza astfel încât să se evite supraaglomerarea.

Totodată, se impune respectarea măsurilor de igienă în cazul tusei ori strănutului – folosirea șervețelelor de unică folosință sau tehnica de a tuși sau strănuta în interiorul cotului flectat.

„Precizăm că măsurile vizează asigurarea sănătății persoanelor care au acces în instanțe, precum și a sănătății și securității în muncă a personalului instanțelor de judecată”, susțin reprezentanții Curții de Apel Suceava.

                                                                                 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *