Ample acțiuni ale polițiștilor rutieri botoșăneni în stradă. Zeci de mașini trase pe dreapta

În perioada 6-7 martie 2020, poliţiştii dorohoieni au organizat pe raza de competenţă o acţiune pentru prevenirea şi combaterea abaterilor la regimul rutier.

 Cu această ocazie au fost controlate 69 de autovehicule şi legitimate 110 persoane, fiind, de asemenea, efectuate 41 de testări alcoolscopice.

 În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora depăşind suma de 3.900 de lei.

 Astfel, un echipaj care acţiona pe strada Dimitrie Pompeiu din municipiul Dorohoi a oprit pentru control un vehicul condus de un bărbat de 39 de ani, din aceeaşi localitate.

  Cu ocazia testării alcoolscopice a rezultat o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

În noaptea de  7 spre 8 martie, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 3 Hlipiceni au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă rutieră pe drumurile publice.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost controlate 37 de autovehicule şi legitimate 59 de persoane.

 În urma neregulilor constatate,  au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.200 de lei.

La data de 7 martie, poliţiştii Serviciului Rutier Botoşani, împreună cu poliţiştii din cadrul subunităţilor de profil şi celor din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat o acţiune pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea şi combaterea consumului de băuturi alcoolice.

  În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 131 de sancţiuni contravenţionale, 68 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

 Valoarea totală a sancţiunilor depăşeşte suma de 59.000 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *