Înșelăciune pe WhatsApp în numele Lidl. Ce mesaje primesc utilizatorii

Lidl a lansat un avertisment extrem de serios pentru clienții din România. Magazinul este ținta unei campanii înșelătoare la finalul căreia ai putea rămâne fără bani. Nu e prima dată când se întâmplă asta.

Lidl și Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică avertizează că magazinul este subiectul celei mai noi țepe pe net. Magazinul a dezmințit pe Facebook că pagina care fraierește români este a sa. Cel mai des, mesajul înșelător e distribuit pe WhatsApp și te duce către un site care nu e al Lidl.

„Companiile a căror identitate vizuală este copiată și utilizată abuziv de către atacatori sunt Lidl Romania și Adidas, retaileri a căror imagine a mai fost utilizată în trecut pentru astfel de tentative de scam. În primul caz, utilizatorii sunt atrași de posibilitatea de a câștiga vouchere în valoare de 750 ron. În celălalt, premiul oferit este o pereche de pantofi sport Adidas”, a transmis CERT-RO.

După cum vezi în a doua imagine, cuponul cadou ar fi de 750 de lei. Evident, e fals, dar poți lua această imagine ca un reper ca să-ți dai seama când ai putea fi victima unei înșelătorii pe internet. În cazul Adidas, escrocii au greșit și vârsta mărcii (e de 71 de ani pe piață, nu de 93 de ani).

Ideal ar fi ca, în cazul în care ceva pare suspect, să încerci tastarea manuală a site-ului – fie că e Lidl, fie că e oricare alt magazin sau brand – în browser, susține CERT-RO. Sau să cauți prin intermediul motorului de căutare.

Sursa: playtech.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *