Prefectul Alexandru Colbu, taxat de încă un primar din județ

Primarul comunei Pomârla, Dumitru Chelaru, a avut o replică tăioasă la adresa prefectului de Botoșani, Alexandru Colbu, după ce acesta s-a declarat nemulțumit de faptul că mai mulți primari din județ au lipsit, joi, de la ședința convocată de Instituția Prefectului.

Prefectul i-a convocat pe primarii din județ pentru a discuta asupra mai multor subiecte, printre care coronavirus și pesta porcină africană, însă mulți dintre aleșii locali au absentat.

Acest lucru l-a deranjat pe reprezentantul Guvernului în teritoriu, care a spus: „Le mulțumesc celor care nu au participat la această ședință și le mulțumesc că nu și-au desemnat niciun reprezentant. Voi avea lista de prezență și în funcție de prezența dumneavoastră colaborarea va fi mai bună cu cei care au venit. Cei care nu s-au prezentat sau nu și-au desemnat măcar un reprezentant înseamnă că nu-și doresc această colaborare și atunci o să colaborăm mai greu”, a fost avertismentul prefectului.

Primarul comunei Pomârla, Dumitru Chelaru, s-a arătat deranjat de afirmațiile prefectului și i-a spus că duce dicuțiile într-o zonă greșită.

”Unitățile administrativ teritoriale au autonomie, cum și dumneavoastră aveți în Codul Administrativ autoritatea de președinte al Comitetului de Situații de urgență și așa mai departe… Eu vă spun că și consiliul local are posibilitatea de a nu da curs nici invitațiilor, nici că prefectul poate sau nu poate. Prefectul poate să ajute dacă vrea și poate, prin intermediul aparatului de specialitate, prin a ataca hotărârile care nu sunt legale, prin a verifica acele hotărâri de guvern prin care se dau bani anapoda”, i-a răspuns primarul comunei Pomârla.

Și primarul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu, a avut un conflict cu prefectul încă de la instalare. Rotundu l-a acuzat pe Alexandru Colbu și pe directorul de cabinet, Roxana Anușcă Țurcanu de intimidare și control politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *