Panică într-o școală din municipiul Botoșani de la coronavirus. Motivul pentru care mai mulți părinți nu și-au trimis copiii la ore

clasa fara elevi, scoala,, stiri, botosaniPanică într-o școală din municipiul Botoșani de la coronavirus. O elevă de la Școala 7 Botoșani s-a întors din Italia, iar mai bine de jumătate din elevii din clasa respectivă nu s-au mai prezentat joi, la ore, pentru a nu intra în contact cu aceasta.

Fetița este în clasa VI-a și nu s-a întors dintr-o zonă de risc a Italiei. În plus, eleva a prezentat o adeverință de la medicul de familie că nu este bolnavă.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au fost informați de această situație și spun că părinții au intrat în panică nejustificat, dat fiind și faptul că Direcția de Sănătate publică Botoșani nu a dat recomandarea de autoizolare la domiciliu.

Părinții nu trebuie să intre în panică. Atâta timp cât Direcția de Sănătate Publică nu dă acea recomandare de autoizolare la domiciliu, că nu se impune, părinții ar trebui să nu intre în panică și să aducă copiii la școală. Avem specialiști de la Direcția de Sănătate Publică și atâta timp cât nu au dat acea recomandare, înseamnă că persoanele respective sunt în afara oricăror suspiciuni. Părinții trebuie să înțeleagă că nu este niciun pericol”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector general al IȘJ Botoșani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *