Coronavirusul, aproape de Botoșani. Un bărbat din Suceava a fost diagnosticat cu virusul

Coronavirusul se extinde în România. Numărul persoanelor infectate creşte de la o zi la alta. Miercuri a fost confirmat virusul din China la un bărbat de 71 de ani din Suceava. Această persoană va fi transportată la Iaşi pentru a fi tratată, conform anunţului făcut de secretarul de stat Raed Arafat.

Bărbatul în vârstă de 71 de ani s-a întors în Suceava din Lombardia – Italia în data de 28 februarie, a anunţat Grupul de comunicare strategică. 

„Conform primelor informații din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase cu febră și frison unde a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv”, se mai arată în comunicarea oficialilor români.

La nivelul județului Suceava sunt 256 de persoane care au călătorit în zonele de risc; 215 membri de familie (aparținători). În  total 471  de persoane care sunt monitorizate la domiciliu fără
simptomatologie specifică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *