Medic Spitalul Județean ”Mavromati”: În fiecare zi avem șapte-opt cazuri de pacienți diagnostigați cu diabet. Cel mai mic are un an

Date îngrijorătoare privind bolnavii cu diabet din județul Botoșani. Medicul Carmen Galiano, șef secție diabet și boli de nutriție la Spitalul Județean, susține că zilnic sunt depistați șapte-opt botoșăneni cu diabet. Cel mai mic pacient are doar un an, iar cel mai în vârstă 90 de ani. 

În fiecare zi avem șapte-opt cazuri de pacienți diagnostigați cu diabet, pe lună 70-80, din păcate. Vârstele variază: un an cel mai mic și până la 90 ani cel mai în vârstă. În evidențele noastre sunt 10.300 pacienți cu diabet, în afară de zona Dorohoiului”, a declarat medicul Carmen Galiano.

Alimentele intens procesate, regimul alimentar pe care pacienții îl au pentru alte boli și nu îl respectă, programul de viață haotic, ritmul stresant și alert sunt factorii care duc la diabet.

Medicul botoșănean susține că această boală a început să fie tot mai frecventă și la femeiele însărcinate.

Alimentația în perioada de presarcină și chiar în timpul sarcinii, abuzul de dulciuri rafinate și grăsimi, astea ar fi cauzele, plus cea genetică”, a adăugat Carmen Galiano. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *