FOTO Accident cumplit! Două persoane au murit, iar alte șase au fost rănite

Autoritãtile vasluiene au activat Planul Rosu de Interventie, marti dupã-amiazã, dupã un accident cu douã autoturisme si opt victime. În urma evenimentului rutier produs la iesirea din localitatea Puscasi, douã persoane si-au pierdut viata, iar alte sase au ajuns la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, cu multiple traumatisme, scrie Vremea Nouă. Timp de câteva zeci de minute circulatia pe DN 2F a fost întreruptã, la un moment dat coada ajungând aproape de Zona Industrialã. La fata locului a ajuns si prefectul judetului Vaslui, Mircea Gologan care, pentru mai bine de o orã, a fost comandantul actiunii.

La conducerea operatiunii de salvare a victimelor s-a aflat colonelul Mihai Ciprian Mitrea, inspectorul sef al ISU Vaslui. Accidentul de ieri este unul dintre cele mai grave produse pe soseaua care ne leagã de judetul Bacãu, asta si din cauza asfaltãrilor care au avut loc de curând, asfaltãri care îi fac pe multi dintre soferi sã calce pe pedala de acceleratie mai mult decât este cazul.

Recent asfaltat, Drumul National 2F îndeamnã soferii sã calce din ce în ce mai tare pedala de acceleratie, iar urmãrile tragice încep sã se vadã tot mai des, din pãcate. Ieri dupã-amiazã, un cumplit accident rutier s-a produs la intersectia DN 2F cu DC 91, care duce în comuna Puscasi. O masinã marca Volkswagen care venea dinspre oras si în care se aflau cinci persoane, a depãsit un TIR care circula regulamentar. În momentul efectuãrii manevrei de depãsire, soferul masinii s-a trezit în fatã cu un autoturism marca Ford, care iesise din Puscasi, cu intentia de a merge spre Vaslui. În urma impactului frontal, douã persoane si-au pierdut viata, câte una din fiecare masinã. Este vorba despre o femeie în vârstã de 55 de ani din Laza, care se afla pe bancheta din spate a Volkswagen-ului si soferul masinii Ford, în vârstã de 41 de ani din localitatea Puscasi. Alte sase victime ale accidentului rutier, patru din autoturismul Volkswagen si douã din autoturismul Ford, au ajuns la spital, cu multiple traumatisme. Pentru cã în evenimentul rutier au fost implicate opt persoane, autoritãtile au luat decizia de a activa Planul Rosu de Interventie, comandantul actiunii fiind însusi prefectul judetului Vaslui, Mircea Gologan. La fata locului a ajuns si inspectorul sef al Inspectoratului pentru Situatii de urgentã, col. Mihai Ciprian Mitrea, care a condus operatiunile de salvare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *