Ce spune managerul Spitalului Județean de acțiunea de control a Autorității Naționale de Protecția Consumatorului

Managerul Spitalului Județean ”Mavromati”, Livia Mihalache, nu a dorit să comenteze acțiunea de control a Autorității Naționale de Protecția Consumatorului, însă spune că în spital se fac investiții și că există dorința de a se reabilita secțiile exterioare, însă trebuie alocate și fonduri în acest sens.

Aceasta spune că în momentul de față este în reabilitare Secția Pediatrie a spitalul.

La Secția exterioară pediatrie facem investiții majore pentru reabilitare. E adevărat, s-a vizitat secția de balneofizioterapie și recuperare neuropsihomoterie care va intra cât de repede în renovare. Cele două etaje ar costa cam 600 mii lei.  Sunt în derulare lucrări de reabilitare în corpul D, unde există secție chirurgie, pediatrie II. Se renovează ambulatoriul. S-au făcut lucrări de investiții în corprul A, unde s-a reabilitat radiologia și cabinetele de la parter. Se fac investiții și reparații, dar acele secții sunt de ani de zile așa. Nu pentru că nu ne-am dorit noi, ci pentru că nu au fost fonduri. Ca să renovăm cele patru tronsoane, ne-ar trebui peste 1,3 mil lei, fără acoperiș”, a precizat medicul Livia Mihalache. 

În ceea ce privește Secția Psihiatrie, managerul spitalului spune că în clădirile respective se pot face renovări mai puține, tocmai din cauza vechimii clădirii, care nu permite acest lucru.

La Psihiatrie este o situație specială, clădirile sunt foarte vechi, din 1890. Sunt greu de renovat iar soluția este construirea unui spital nou de psihiatrie. Nu putem interveni pe structurile de rezistență, nu putem face renovări extinse la plafoane, la băi, pentru că nu suportă clădirea prea multe intervenții și specificul secției este mai deosebit. Băile devin câteodată bazine de acumulare, datorită pacienților care contribuie la degradarea lor. Astăzi le reparăm și într-o lună sunt la fel”, a mai spus Livia Mihalache, care a adăugat că șeful ANPC a fotografiat ”doar ce a vrut dânsul să fotografieze”, fără niciun acord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *