”Stop privatizării sistemului de sănătate!’’ – petiție publică lansată la inițiativa deputatului PSD Costel Lupașcu

La inițiativa Deputatului PSD Costel Lupașcu, botoșănenii și românii sunt invitaţi să semneze petiția ,,STOP PRIVATIZĂRII SISTEMULUI DE SĂNĂTATE!’’. Scopul acestui demers este ca sistemul de sănătate să rămână un drept fundamental al românilor. În acest mod cât mai mulți cetățeni vor putea să aibă acces la sistemul de sănătate publică, chiar daca nu au resursele financiare, iar sistemul privat să se dezvolte natural nu distrugând sistemul public!                

Programul de guvernare anunțat de PNL inițial prevedea comasarea mai multor spitale din țară, dar PNL și-a dorit un lucru și mai grav: PRIVATIZAREA SISTEMULUI DE SĂNĂTATE. Nu poți face afaceri în detrimentul dreptului la sănătate al românilor. Iar PRIVATIZAREA SISTEMULUI DE SĂNĂTATE este un exemplu clar: OUG, fără transparență decizională, fără consultare publică prealabilă, făcută de oameni aflați într-un vădit conflict de interese. Efectele acestor măsuri criminale inițiate de PNL sunt simple: ”Cine are bani trăiește, cine n-are, moare”, iar românii vor fi obligați să scoată bani din buzunar pentru sănătate!  Este o crimă în masă să promovezi o astfel de măsură și să spui unor zeci de mii sau sute de mii de romani că sunt lăsați să moară dacă nu au bani să plătească serviciile medicale.               

    ,,Guvernul PNL este un Guvern fără inimă, un Guvern fără viziune care își dorește doar să vândă sistemul de sănatate! Își doresc să ne condamne la o moarte sigură! Eu nu pot rămâne pasiv la o asemenea crimă, distrugerea sistemului public de sănătate ne va afecta pe toți! Lansez public petiția ,,STOP PRIVATIZĂRII SISTEMULUI DE SĂNĂTATE! Solicit tuturor cetățenilor, oamenilor de bună credință, botoșănenilor, românilor, să vină alături de mine. Sănătatea este de neprețuit! Sănătatea are o valoare inestimabilă, iar sănătatea nu este o afacere și nici o marfă cum o văd cei de la PNL!’’ a declarat deputatul PSD Costel Lupașcu.

            Petiția  ,,STOP PRIVATIZĂRII SISTEMULUI DE SĂNĂTATE!’’  este susținută de personalități din domeniul medical : Raed Arafat, Florin Buicu – președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, Florin Bodog-fost Ministru al Sănătații, manageri a trei spitale din județul Botoșani, parlamentari membri ai comisiei de sănătate și multe alte persoane.

One thought on “”Stop privatizării sistemului de sănătate!’’ – petiție publică lansată la inițiativa deputatului PSD Costel Lupașcu

  1. Lupascule, zi repede unde sa gasesc linkul, sa semnez si eu! Just kidding… hai ca mai e putin si nu-ti mai vad fata…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *