Micii reporteri de la Buzz au sarbatorit în weekend. Vezi ce invitat special au avut!

Sîmbătă, 29 februarie, cu mic cu mare, micii reporteri ai ziarului Buzz și-au dat întâlnire la Muzeul Județean pentru un eveniment frumos. Copiii și adolescenții redacției Buzz unde se realizează singurul ziar tipărit din Botoșani au sărbătorit 9 ani de existență ai acestui ziar.

Aniversarea de anul acesta s-a petrecut alături de jurnalistul Ionuț Sociu, botoșănean de origine, stabilit acum în București, angajat la Scena9.ro.  Tânărul jurnalist a susținut pentru micii reporteri un atelier media în cadrul căruia le-a vorbit despre jurnalismul cultural, despre surse sau avertizorii de integritate, despre ancheta jurnalistică ce poate fi demarată chiar și în zona presei culturale, despre jurnalismul online.

Copiii i-au adresat întrebări despre jurnalism, despre posibilitățile de a exercita această meserie, despre dificultățile pe care ca om de provincie le poți întâmpina dorindu-ți să ajungi cineva într-un domeniu cum este jurnalismul în capitală. 

Jurnalistul Ionuț Sociu a primit cu această ocazie diploma de onoare a redacției Buzz, precum și o serie de publicații din partea Asociației Buzzmedia unde se desfășoară redacția, dar și din partea Primăriei Botoșani care susține demersul copiilor-reporteri ai orașului. 

În cadrul cercului de jurnalism Micii reporteri al Asociației Buzzmedia se desfășoară de 6 ani concursul de jurnalism pentru copii și adolescenți Botoșani, orașul meu drag (BOMD), proiect susținut anual de Primăria și Consiliul Local Botoșani.

Tot în cadrul acestui cerc de jurnalism are loc anual o tabără de jurnalism, un proiect susținut de Consiliul Județean Botoșani. Sunt proiecte despre care Ioana Matfeev, jurnalist și coordonatorul cercului de jurnalism amintit a vorbit în debutul ședinței.

Partea drăgălașă a întâlnirii a fost masa de prezidiu a muzeului unde au fost așezate la început membrele Colegiului redacțional, adică acei copii mai activi, aleși ori numiți, despre care, de asemenea, a vorbit cu admirație coordonatorul cercului de jurnalism. Junioarele colegiului, Ioana Ivaș (11 ani) și Denisa Franț (11 ani) i-au oferit jurnalistului Ionuț Sociu diploma de onoare, iar fetele mai mari cadourile pregătite.

Manifestarea copiilor s-a încheiat fastuos cu un tort anirversar cu imaginea logo ului Buzz. Un tort realizat pentru copiii-reporteri de cofetăria J’adore Choco.

Mai multe poze aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *