FOTO! Proiect transfrontalier derulat de comuna Vlădeni și un oraș din Ucraina

Proiect de 331.100 euro implementat de comuna Vlădeni din județul Botoșani și un oraș din Ucraina.

Vineri, a avut loc lansarea proiectului de  „Cooperare transfrontalieră în cadrul situațiilor de urgență” , co-finanțat prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI) în cadrul Programului Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020. Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității de răspuns în cazul situațiilor de urgență cauzate de dezastre naturale și cele provocate de om în comuna Vlădeni și orașul Noua Suliță.

Acțiunea a avut loc la Primăria Vlădeni, unde au participat și reprezentanții Primăriei Noua Suliță din Ucraina. 

A fost muncă serioasă și temeinică, în primul râțnd de cei care se ocupă de serviciul voluntar de la Vlădeni. Ei s-au ocupat în mod direct de acest proiect, de redactare și am avut un aport substanțial din partea celor de la Zona metropolitană. Noi aveam puține legături cu Ucraina, dumnealor au mai participat și la alte proiecte și atunci ne-a facilitat întâlnirea și asocierea cu orașul Noua Suliță din Ucraina. Am vrut să lansăm acest proiect astăzi, când este și Ziua Protecției Civile”, a declarat Voicu Murariu, administratorul Primăriei Vlădeni și manager de proiect.

Proiectul se implementează  pe o durată de 12 luni, banii fiind alocați pentru achiziția a două autoutilitare moderne pentru situații de urgență.

Sper că într-un ceas bun am terminat proiectul cu bine. Să dea Domnul să  folosim cât mai rar utilajul pentru situațiile perntru care este prevăzut”, a declarat Sergiu Arsenii, viceprimar  oraș Noua Sulița.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *