Mai multe zile libere de la stat pentru români. Proiectul de lege a fost votat în Parlament

Românii au parte de mai multe zile libere! Este vorba despre cei care sunt de altă religie. În funcție de religia fiecăruia se vor acorda liberele, arată un proiect care a ajuns pe ordinea de zi a Senatului României. Proiectul de lege prevede ca angajatorii să acorde o zi în plus pentru sărbătorirea Rusaliilor și a Paștelui a fost adoptat în cursul zilei de miercuri, prin vot, arată avocatnet.roPoiectul se îndreaptă acum către Președintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Amintim că propunerea în cauză vine în contextul în care Paștele persoanelor catolice nu corespunde cu cel al ortodocșilor, ca în cazul acestui an.

„Inițiativa legislativă propune așadar că ministerele de resort și instituțiile de învățământ la stabilirea zilelor libere să țînă cont atât de diferența dintre datele la care cultele creștine sărbătoresc Paștele cât și de sărbătorile religioase ale altor reiigii recunoscute în România potrivit Legii nr. 489/2006. Astfel va fi creat cadrul legal propice pentru că toate cadrele didactice §i nedidactice din unitățile de învățământ și toți elevii/studenții să beneficieze de zile libere pentru a se putea bucură de sărbătorile religioase proprii”
Expunerea de motive a proiectului legislativ

Proiectul nu se va aplica decât în măsura în care va fi promulgat de Klaus Iohannis și ulterior publicat în Monitorul Oficial. Inițiatorii proiectului sunt: Cseke Attila-Zoltan – senator UDMR; Derzsi Ákos – senator UDMR; Nicoară Marius-Petre – senator Independent; Popescu-Tăriceanu Călin-Constantin-Anton – senator ALDE; Cîmpeanu Sorin Mihai – deputat Independent; Csép Éva-Andrea – deputat UDMR; Seidler Cristian-Gabriel – deputat USR; Simonis Alfred – Robert – deputat PSD; Szabó Ödön – deputat UDMR; Vexler Silviu – deputat FCER (minorități).

”Pentru salariatii care apartin de un cult religios legal, creștin, zilele libere pentru Vinerea Mare – ultima zi de vineri înaintea Paștelui, prima și a doua zi de Paști, prima și a doua zi de Rusalii, se acordă în funcție de data la care sunt celebrate de acel cult”
Forma finală a proiectului

Sursa: playtech.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *