Un preot oficiază slujbe pentru cei afectați de coronavirus

Preotul Dan Damaschin a anunțat, într-un mesaj postat pe Facebook, că primește pomelnice pentru cei afectați de coronavirus, iar apelul lui nu a rămas fără răspuns.

”Dragii noștri.
Aflăm de la credincioși, de la mamele noastre din Maternitate și, atât cât ne permite timpul, din presă, de pe Facebook și de pe Whatsapp, de suferința provocată de așa numita epidemie de Coronavirus.
Chiar dacă avem rezervele noastre susținute cu argumente solide de medici reprezentativi ai Societății Științifice Românești, se impune să fim alături de frații și surorile noastre afectați de aceste evenimente.
Fie că vorbim de suferința bolii, fie că avem de a face cu regulile de prevenție firești recomandate de instituțiile responsabile sau fie că vorbim de isteria generalizată de … numai Dumnezeu știe cine, un lucru este clar. Oamenii noștri dragi, de aproape sau de departe, suferă.
În această situație, vă îndemnăm și noi să întețim rugăciunea pentru sănătatea, pacea, liniștea și ajutorul celor încercați, prin pravila zilnică prin milostenia firească și mai ales slujbele din Biserici (acolo unde se poate), nu există rău omenesc, lumesc sau demonic ce nu poate fi biruit.
Tocmai de aceea și noi, creștinii din jurul Bisericii Maternității Cuza Vodă din Iași, vom săvârși zilnic, începând cu ora 7 Slujba Sfintei Liturghii (după rânduiala canonică) și Taina Sfântului Maslu.
Toți cei ce doresc să fie purtați în rugăciunile noastre, afectați de evenimentele mai sus menționate, ne pot trimite în comentarii un pomelnic cu cei dragi, spre a ne încălzi cu toții cu Mila și Harul Bunului Dumnezeu.
Domnul Iisus Hristos să ne dăruiască sănătate multă, liniște sufletească și pace la toată lumea!”, a scris părintele Damaschin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *