Un medicament foarte folosit a fost retras din farmacii din cauza preţului prea mic

Un medicament foarte folosit în tratamentul diabetului zaharat se găseşte cu greutate în farmacii după ce producătorii l-au retras temporar din cauza preţului mic cu care acesta era comercializat.

Metformin este folosit în special pentru pacienţii cu diabet zaharat de tip 2, care este diabet non-insulinodependent, utilizat mai ales în cazul pacienţilor supraponderali, conform prospectului.

Mai exact, acest medicament ajută la scăderea cantităţii de glucoză din sânge până la valori cât mai apropiate de normal, scrie Ziarul de Iasi.

„METFOGAMMA 1000 mg (METFORMINUM) comprimate filmate – este în discontinuitate temporară, din motive de fabricaţie, conform ultimei informări primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă. În prezent, pe bază de clorhidrat de metformină sunt comercializate alte medicamente, în aceeaşi concentraţie“, se precizează pe site-ul www.medicamentelipsa.ro.

În Sistemul electronic de raportare (SER) al Ministerului Sănătăţii, unde poate fi verificată disponibilitatea medicamentelor de pe piaţa farmaceutică din ţară, au fost găsite mai multe stocuri de medicamente pe bază de clorhidrat de metformină, în diferite cantităţi.

Conform celei mai recente informări din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă, de pe data de 21 februarie, SIOFOR 1000 mg (METFORMINUM) se găseşte prin opt distribuitori angro. În judeţul Iaşi, METFORMIN 1000 mg şi 500 mg se mai găseşte în stocuri limitate, conform SER.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *