Restricții în școlile din Botoșani din cauza virusului gripal. Manifestările școlare și extrașcolare, suspendate

elevi la oreAvând în vedere evoluția situației epidemiologice determinate de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ, precum și atenționările Ministerului Sănătății și ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri, Ministerul Educației și Cercetării a trimis o adresă către Inspectoratul Școlar Județean prin care a solicitat să se transmită unităților de învățământ mai multe măsuri.

Astfel, se va limita, suspenda sau chiar anula activităților care implică deplasări în străinătate. În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa Direcția județeană de sănătate publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinație, durata deplasării și numele persoanei/persoanelor. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/adeverință medicală care să ateste că sunt clinic sănătoase.

De asemenea, se va limita la maximum/suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare (simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național).

Ministerul Educației și Cercetării recomandă ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii „Școala altfel” să se desfășoare în sediul/incinta unităților de învățământ, evitând în acest mod riscul apariției unor cazuri de îmbolnăviri.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județea spun că zilinic în școli se va realiza triajul epidemiologic, la începutul fiecărui schimb.

”În cazul apariției de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă de elevi sau grupă de copii, cursurile clasei se vor suspenda. Pentru clasele sau grupele unde vor fi suspendate cursurile, obligatoriu se va realiza dezinfecția spațiilor de învățământ. Să sperăm că nu vom avea asemenea situații”, a declarat Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al IȘJ. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com