Membrii CJSU Botoșani, întrunire de urgență după avertizarea de Cod portocaliu. Ce măsuri s-au dispus

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au întrunit în şedinţă extraordinară duminică, în contextul avertizării meteorologice de tip Cod Portocaliu, valabilă şi pentru judeţul Botoşani, in perioada 23 februarie, ora 22.00 – 24 februarie, ora 18.00.

S-au dispus măsuri de alertare a Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă în vederea adoptării măsurilor de primă urgenţă la nivelul unităţilor administrativ- teritoriale, s-au luat măsuri de avertizare a populaţiei și de pregătire a echipamentelor tehnice specifice intervenţiei în cazul producerii unor situații de urgență, ca urmare a fenomenelor meteo prognozate.

Se recomandă cetățenilor ca, în perioada în care se manifestă fenomenele meteo prognozate, să nu treacă prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt, panouri publicitare sau copacilor.

Totodată, îi sfătuim pe botoșăneni să nu parcheze autovehiculele în astfel de zone și să-și închidă bine ușile, geamurile sau orificiile pentru ventilație de la locuințe sau anexe gospodărești.

De asemenea, le recomandăm să nu atingă firele căzute la pământ, să asigure elementele de construcție și să nu se adăpostească lângă construcții improvizate: corturi, schele sau clădiri cu fațade ce prezintă semne de degradare.

În cadrul ședinței extraordinare a CJSU s-au dispus măsuri de identificare și verificare a spatiilor potrivite pentru carantinarea persoanelor suspecte a fi infectate cu virusul CIVID – 19 (coronavirus).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *